PORTFOLIO

Jord International

Jord International required an aspirational head office and workplace after relocating their offices from a space they had inhabited for the past 15 years.

Project type: Workspace

Project Size: 950m2

Project Completion Date: March 2016

Client: Jord International

jord international

“The brief was to create an environment that was a ‘home’ for the company in that it provided a sense of openness, warmth and supported facilities where clients and staff could intermingle and further develop their professional relationships.”

The Jord International head office is an ‘engineered environment’ that drew inspiration from the client’s core business of engineering. The space is a physical embodiment of the company’s ethos of continuous development and growth, which is supported by their constant pursuit of cost effective and reliable technical solutions.

With a company core ethos that is focused on commitment to their client and staff relationships, the brief was to create an environment that was a ‘home’ for the company, providing a sense of openness and warmth, supported by facilities where clients and staff could intermingle.

The open 950m2 floor plate permitted an egalitarian planning process. All staff members have access to the abundant natural light and departments are dispersed like a network of small communities, positioned in close proximity, with leafy foliage offering demarcation and privacy. Open plan and screenless workstations encourage staff communication and collaboration while enforcing a sense of awareness and respect between colleagues.

The design follows a bold, raw aesthetic with softness lent through landscaping and styling elements. A neutral, sophisticated palette offsets the strong linearity and materials. This, together with the light and space, is a subtle nod to the client’s core business in engineering. Highly detailed industrial materials have been used to reference the high-end service Jord provide.

Project Partners:

Construction Manager & Builder:
IPDA

Photographer:
Phu Tang